luni, 18 februarie 2013

12 Angry Men (12 Oameni Furioşi)-1957

Acţiunea filmului se compune din deliberările celor doisprezece juraţi chemaţi să se pronunţe asupra vinovăţiei unui tânăr de 18 ani, de origine hispanică, învinuit ca şi-ar fi ucis tatăl.
Ceea ce părea iniţial un caz limpede, fără complicaţii, se va transforma într-o etalare a prejudecăţilor fiecarui personaj în parte, legate de proces, de acuzat sau de ceilalţi membri ai juriului.
In camera juratilor, 12 barbati dezbat o crima de gradul unu.
Cel judecat este un tanar care si-a ucis tatal cu un cutit. Dupa toate evidentele si circumstantele prezentate pe parcursul procesului se pare ca verdictul juratilor va fi acela de vinovat.
Cel de-al optulea jurat nu este insa convins ca tanarul trebuie ingropat undeva intr-o puscarie si cere sa se analizeze din nou toate datele aduse de avocati.
In ciuda opozitiei evidente a celorlalti jurati, acesta nu se lasa convins si astfel dezbaterile capata proportii ciudate. Luand de la capat analiza probelor, privind mai putin subiectiv cazul si admitand ca unele marturii pot fi influentate de circumstante si personalitatea martorilor, cei 12 jurati decid, dupa lungi dezbateri, ca tanarul nu este vinovat.O camera, 12 barbati si un caz de crima.
Dintr-o simpla poveste a iesit o capodopera care nu trebuie ratata de nimeni.
Distributia: Henry Fonda, Lee J. Cobb, E. G. Marshall.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu