vineri, 22 februarie 2013

Le Vicomte de Bragelonne (Vicontele de Bragelone)-1954

Film rar, si de aceea nu exista subtitrare si imi cer scuze anticipat.
Ne aflam in Franta, dupa jumatatea secolului al-XVII-lea, perioada care a ramas in centrul atentiei prin doua aspecte majore: domnia indelungata a regelui Ludovic al -XIV-lea, supranumit si "Regele Soare", si mai ales prin celebrul complot pus la cale de catre adversarii regelui. Acestia din urma, intentionau sa-l detroneze pe Ludovic al-XIV-lea si sa-l inlocuiasca cu unul dintre detinutii de la Bastilia, celebra inchisoare a Frantei despre care se stie ca a facut multe victime. Despre detinutul respectiv, se stie ca era chiar fratele geaman al regelui Frantei. Complotul este zadarnicit de interventia prompta a vicontelui Raul, ajutat de Athos, tatal sau, precum si de catre D,Artagnan si Porthos, iar situatia revine la normal.
"Le Vicomte de Bragelonne" este un roman istoric scris de catre Alexandre Dumas Tatal.
Romanul apare mai întâi în formă de serie, în ziarul "Le Siècle" din 20 octombrie 1847 și vor fi apoi publicate între 1848 și 1850, în 26 de volume, cu un succes imediat.
Al treilea si ultimul roman despre aventurile lui D’Artagnan si ale muschetarilor.
Urmând seria evenimentelor din „Cei trei muschetari” si „Dupa 20 de ani”, în “Vicontele de Bragelonne”, actiunea are loc între anii 1660 si 1667 si priveste transformarea Regelui Ludovic al XIV-lea dintr-un baiat slab si fara autoritate, într-un rege absolut asupra Frantei.
La începutul romanului aflam ca D’Artagnan numai este capitanul muschetarilor din cauza Cardinalului Jules Mazarin, ba chiar îsi da demisia din serviciile Regelui, pentru ca nu-i mai suporta acestuia capriciile.
Ludovic vrea sa-l ajute pe Carol al II-lea sa reurce pe tronul Angliei, dar se lasa convins de primul sau ministru, Mazarin, sa nu faca asta.
Dar, D’Artagnan, ajuns în Anglia pentru a-si face si el o avere si ajutat de Athos, îl va readuce la tron pe Carol al II-lea.
Asadar, imaginea Regelui Carol al II-lea este reabilitata în fata întregii lumi, Cardinalul Mazarin moare, iar D’Artagnan se reîntoarce în slujba Regelui Ludovic al XIV-lea si redevine seful muschetarilor.
Dar sa nu uitam de Auguste Maquet (s-a nascut pe data de 13 septembrie 1813 la Paris si a murit pe data de 8 ianuarie 1888 in comuna Sainte-Mesme din departamentul Yvelines din regiunea Île-de-France), principalul colaborator al lui Dumas, in care romanele "Les Trois Mousquetaires,Vingt Ans après, La Reine Margot, Le Comte de Monte-Cristo si La Dame de Monsoreau" se pare ca au fost scrise integral numai si numai de catre Auguste Maquet.
Alexandre Dumas Tatal s-a nascut pe data de 24 iulie 1802, la Villers-Cotterêts (Aisne) si a murit pe data de 5 decembrie 1870, la Puys (Seine-Maritime). A fost un autor de romane istorice si de aventuri, prin care a devenit cel mai popular scriitor francez din lume.
Distributia: Georges Marchal-Raoul de Bragelonne, Dawn Addams-Hélène de Winter, Jacques Dumesnil-D'Artagnan, Robert Burnier-Athos, Philippe Olive-Porthos, Florence Arnaud-Louise de la Vallière, André Falcon-König Louis XIV.

9 comentarii:

  1. Noroc ca inteleg ceva rusa !

    RăspundețiȘtergere
  2. Da,asa este si imi cer scuze anticipat,deoarece nu exista subtitrare in limba romana!
    Oricum filmul a fost frumos!

    RăspundețiȘtergere
  3. nu ai de ce.cine a citit cartea...

    RăspundețiȘtergere
  4. doar ce am descoperit site-ul si felicitari! Este exact ce-mi place.

    Singura chestie care ma deranjeaza este dublarea in rusa care este groaznica mai ales ca nu stiu ruseste. La asta s-ar mai adauga ca in film s-au cam indepartat oarecum de roman....au introdus o domnisoara de Winter....ceea ce face mai dificil intelegerea filmului in amanunte.
    Nu exista nici o posibilitate tehnica sa se anuleze vorbaraia ruseasca?
    Oricum multumesc

    RăspundețiȘtergere
  5. Va multumesc pentru comentariul dumneavoastra.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ia te rog sa fii tu sincer si sa recunosti aici : dupa cine si de unde ai copiat tu prima parte a comentariului tau care se termina cu " ...iar situatia revine la normal " ? Daca nu-ti amintesti te voi " ajuta" eu : > http://www.cinemarx.ro/filme/Visconte-di-Bragelonne-Il-Visconte-di-Bragelonne-Il-90551.html > pagina la care a contribuit utilizatorul Alexandru Ridiche in ianuarie 2012. Asa vrei tu sa treci prin viata ? Te intreb si eu asta inainte sa descarc filmul. > PS - Cine nu crede afirmatiile facute, n-are decat sa acceseze linkul pe care l-am expus aici.

    RăspundețiȘtergere
  7. Da, ai dreptate. Am vazut si eu pagina de u nde a fost copiat acest comentariu. E de-a dreptul rusinos sa furi munca altuia. Din pacate mai avem si asemenea, destule specimene care incearca din rasputeri sa se ridice pe spatele si pe munca altora. Eu le-as da foc acestor hoti. > P.S. - Apropo, de unde stim noi ca cel care copiaza un text ( adica il fura ), nu cumva fura si in viata reala ?

    RăspundețiȘtergere
  8. Filmul a fost difuzat de Antena 1 si se gaseste inregistrat pe Ok.ru sub denumirea LVB-54. Succes.

    RăspundețiȘtergere