duminică, 7 aprilie 2013

Rambo: First Blood I-1982 "Batranii incep razboaiele, iar tinerii le poarta. Nimeni nu castiga. Cei prinsi la mijloc mor, si nimeni nu ne spune adevarul..."John Rambo.

La întoarcerea din Vietnam, John Rambo - fost membru al Beretelor Verzi şi decorat cu Medalia de Onoare - este răvăşit de schimbările pe care le găseşte acasă, de atitudinea celor pentru care îşi riscase viaţa, de atmosfera ostilă la care nu se poate adapta.Schilodit sufleteşte de ororile războiului, dezamăgit de lipsa de compasiune a celor pentru a căror linişte luptase, John încearcă să îşi găsească partenerii de luptă, aceştia fiind singurii care i-ar putea înţelege zbuciumul intern şi alături de care s-ar putea simţi om, din nou. Oprindu-se să mănânce ceva într-o cafenea, Rambo este hărţuit şi arestat de şeriful micului oraş, om obişnuit să facă totul după propriile-i reguli. În spatele gratiilor, batjocorit de poliţiştii care se distrau pe seama sa, Rambo este chinuit de amintirile din Vietnam, de tortura la care a fost supus de inamic, amintiri ce acum par la fel de reale. Disperat, îi atacă pe poliţişti, reuşeşte să evadeze şi se refugiază în pădurea de la marginea oraşului. Urmărirea se transformă într-o adevărată vânătoare, pe viaţă şi pe moarte, a omului care nu a vrut decât "să mănânce ceva în linişte"... Un extraordinar film de acţiune, a cărei acţiune se concentrează asupra dramei prin care trece un veteran de război, mutilat pentru totdeauna de ororile unui război inutil. Destinul dramatic al unui om care a crezut şi a luptat pentru o cauză pe care a considerat-o dreaptă, un erou aclamat de semenii săi, un om care, odată întors acasă, este marginalizat şi tratat cu indiferenţă...Distributia: Sylvester Stallone-John J.Rambo, Richard Crenna-Col.Samuel Trautman.

2 comentarii:

  1. A fost cel mai bun din serie ! Urmatoarele au fost doar glume de prost gust .Dupa " Deux homme dans la ville " am tras concluzia ca voi mai gasii ceva filme frantuzesti...noire . Ar mai fi " Aventurierii " cu Lino Ventura dar...filmografia franceza este foarte bogata in acest gen de filme plus policer-uri . De fapt cautand dupa niste noire si niste policer-uri frantuzesti am nimerit pe acest site {deci total intamplator } si sincer ...nu-mi pare rau . Felicitari si dumitale ...si mie !

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc frumos si sunteti intotdeauna binevenit!

    RăspundețiȘtergere