marți, 12 februarie 2013

Onassis: The Richest Man in the World (Onassis: Cel mai bogat om din lume)-1988

In primul rand imi cer iertare daca filmul nu este subtitrat in limba romana, dar eu cred ca merita vazut.
Film rar.
Acest film prezinta viata unuia dintre cei mai bogati si puternici oameni de afaceri din lume, Aristotle Onassis un magnat grec al industriei de nave, nascut in Karatass, o suburbie din Imperiul Otoman la inceputul anilor 1900. Reuseste sa-si consruiasca un adevarat imperiu in urma afacerilor pe care le desfasoara in Argentina si a dezvoltarii santierului de vase, profitand de pe urma intelegeriilor extrem de avantajoase pe care le incheie cu guvernul american.
Se casatoreste cu Athina Livanos, fiica unui magnat grec cu care are doi copii, dar de care divorteaza in urma aventurii facute publice cu cantareata de opera Maria Callas, la randul ei maritata.
Desi se credea ca o data divortat Onassis se va insura cu Callas, acesta uluieste intreaga lume luand de sotie pe nimeni alta decat Jaqueline Kennedy. Desi parea un om rece, dur aproape de neinduplecat Onassis primeste o adevarata lovitura din partea vietii, intr-un accident aviatic ii moare singurul fiu, dupa moartea caruia nu si-a mai revenit pana in ziua mortii sale.
Distributia: Raul Julia-Onassis, Jane Seymour-Maria Callas, Anthony Quinn-Socrates Onassis, Francesca Annis-Jacqueline Kennedy, Elias Koteas, Beatie Edney, Anthony Zerbe, John Kapelos, Robert Krantz, Lorenzo Quinn-Alexander Onassis.Get Adobe Flash player

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu