marți, 14 mai 2013

Asediul-1970

În iarna anului 1945, susţinut de populaţia oraşului Constanţa, comunistul Drăgan împreună cu oamenii săi ocupă Prefectura din care fostul prefect fugise şi ia măsuri organizatorice în favoarea oamenilor de rând pentru a curma specula din oraş. Ecranizare după romanul "Puterea" al lui Corneliu Leu.
Distributia:Ilarion Ciobanu,Sandu Sticlaru,Ion Besoiu.

5 comentarii:

  1. Singurii actori de film , pentru film , absolventi ai "clasei de film" din IATC, ce interpreteaza in "Asediul " , sant Ilarion Ciobanu si Dan Nutu chiar daca fac parte din generatii diferite . A , da si sa n-o uitam pe Mihaela Mihai care dupa rolul minor avut in acest film se cosidera egala lui B.B. ! Nu stiu inca ce cauta Geo Saizescu in film ...probabil ca avea vreo datorie de onoare Mircea Muresan fata de el ca altfel...Ce nu exista altul pe care sa-l puna sa interpreteze rolul ziaristului de la ..."centru " ? Una peste alta ...filmul nu-i rau , daca dam la o parte neadevarul istoric prezentat in el .Cel care in 1945 a preluat pentru scurta vreme conducerea Prefecturii Constanta era ...dintre social - democratii lui Titel Petrescu chiar daca avea cava legaturi printre muncitori , legaturi inevitabile din partea oricarui social - democrat !

    RăspundețiȘtergere
  2. Mizeria ieftina bolsevica ...ne a adus in starea de dezastru in care am ajuns ....daca mai aveti onoare ...romani treziti va ...ca doar asa zice imnul nostru fiti demni de el ...!!

    RăspundețiȘtergere
  3. frumos film..prin 80si ceva am vazut acest film la vremea aia pt mine ca aveam 11-13 ani si nu cunosteam politica era un film cu impuscaturi :)))asta conta...

    RăspundețiȘtergere