duminică, 3 martie 2013

Pour la peau d'un flic (Afacerea Pigot)-1981

Pornit in cautarea unei fete oarbe, un detectiv particular nu se lasa intimidat de numeroasele avertismente pe care le primeste. Choucas, un fost politician devenit detectiv particular, încearcă să-şi păstreze şi în această meserie reputaţia de om foarte bine pregătit şi gata oricând să rezolve orice. Aşadar, ancheta pe care doamna Pigot i-o propune la îndemnul comisarului Coccioli, nu pare să fie deloc dificilă.
Sarcina de a găsi o fată oarbă care a dispărut pare aşadar floare la ureche. Însă detectivul nu scapă atât de uşor, fiind nevoit să înfrunte o serie de dificultăţi şi să fie foarte tent pentru a nu cădea în capcana întinsă de comisar. In paralel cu povestea politista, filmul prezinta si idila dintre Choucass si asistenta sa, frumoasa Charlotte. La crearea unei atmosfere de istoire de-amour, cu parfum de Champs Elisees, contribuie decisiv si coloana sonora a peliculei, asigurata de Oscar Benton.
Distributia: Alain Delon-Choucas, Anne Parillaud-Charlotte.

4 comentarii:

  1. Doamne cat fumeaza Delon in mai toate filmele !!! Si numai Gulloise adica un fel de ...Marasesti sau Nationale ...cum erau la noi niste tigari de-ti ... raschetau plamanii nu alta ! Cum si-o fi pastrat dantura asa de ...alba ?L-ai vazut in rolul lui Cassanova ? Batran , batran dar....ce actor ! Sa-i multumeasca lui SImone Signoret { sotia lui Yves Montand ...membra a PCF ca si barbat-su de altfel }ca daca nu l-ar fi promovat ea...

    RăspundețiȘtergere
  2. Delon daca nu o intalnea pe Simone Signoret,intalnea pe altcineva si cred ca tot ajungea unde a ajuns!
    Cat despre latura politica a celor doi soti (Simone si Yves) stiu ca s-au distanțat de partidul comunist, dar nu si-au negat niciodata convingerile lor politice.Cat despre tigarile "Gauloises",sunt intr-adevar niste tigari tari,pe vremuri cei din "Légion étrangère" erau adeptii acestei marci de tigari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da-mi voie sa ma -ndoiesc ca " daca n-o intalnea pe Simone Signoret { au jucat amandoi in cateva productii....absolut remarcabile } ,iantalnea pe ...altcineva si ajungea unde a ajuns " Nu uita ca pe vremea aceea Delon era doar un jeune homme fara nici o perspectiva , avand doar un chip " interesant " si un trecut ...cam sub semnul intrebarii...mai ales acea parte a vietii sale numita Indochina .Un rebel ce daca n-avea si ceva talent...putea Simone Signoret sa-si fi pus la bataie toti gologanii ca...ar fi dat faliment in mod sigur !Eu personal am multumit intotdeauna lui Dumnezeu ca a creat-o pe Simone Signoret .Parca era si un film avand ...cam acelasi nume " Si Dumnezeu a creeat ...femeia " regizat de Roger Vadim avand in rol principal pe...BB . Iar Gauloises { multumesc pentru corectie !}au fost folosite in filmele franceze deoarece la vremea aceea erau si principal sponsor al filmelor respective si era si o ...marca frantuzeasca asta spunad cam totul despre nationalismul francezilor : ce-i interesa pe francezi la vremea respectiva ...efectele nocive ale tigarilor { asa cum ne intereseaza pe noi azi si ..chiar si pe francezi } atata vreme cat ...erau frantuzesti ?! Vive la France nu !?

      Ștergere
  3. Multumesc pentru comentariu!Da,ma rog,indiferent ce am spune noi,important este ce a ajuns omul astazi!Indiferent ce a facut omul acesta,i-a prins bine in viata!

    RăspundețiȘtergere