duminică, 28 aprilie 2013

Valurile Dunării-1959

Doi barbati si o femeie calatoresc pe un slep incarcat cu armament, pe Dunare, in august 1944, printre minele puse de hitleristi. Tensiunea dintre ei e sporita, intai de primejdie, apoi de suspiciune si de rivalitate. ”Valurile Dunării” ramane un foarte bun film romanesc si este de neegalat ca imagine filmică a ultimelor zile de înfruntări armate pe pământ românesc.
Distributia: Liviu Ciulei, Irina Petrescu, Lazăr Vrabie.

4 comentarii:

  1. Un film exceptional, ca de altfel TOT ce poarta semnatura celui care a fost Liviu CIulei !Am vazut in urma cu mult , cu foarte mult timp in urma "la Bulandra " cateva din viziunile sale regizorale : " O scrisoare pierduta " sau " Livada cu visini " etc. Frate ....mureai si inviai ! Meseriasi nu gluma . Sa vezi " Facerea Lumii " ...si daca cunosti cat de cat ceva din istoricul familiei Ciulei, vei vedea cate elemente biografice gasesti acolo referioare la el si familia sa imediat dupa razboi ...chiar daca scenariul a fost facut dupa o lucrare a lui Eugen Barbu . " Valurile Dunarii ".... din 1959 si pana in 1989 inclusiv l-am vezut la fiecare 23 August pe televiziune sau pe marele ecran dar nu mi-a parut rau niciodata , deoarece este un film de elita , ce poate rivaliza oricand cu...oricine , la orice concurs sau la orice premiu !

    RăspundețiȘtergere
  2. Aveti perfecta dreptate si va multumesc pentru comentariu!Liviu Ciulei a fost un regizor remarcabil,un actor remarcabil si un creator remarcabil.Cat despre acest film "Valurile Dunării" si mie imi place foarte mult.Inca o data va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  3. f.frumos filmul ca de altfel toate filmele care le aveti aici.va multumesc ca le-ati postat

    RăspundețiȘtergere