joi, 7 februarie 2013

Le Capitaine Fracasse-1961

Ecranizarea , după romanul lui Teophile Gautier (1811-1872).
Le Capitaine Fracasse  descoperă lumii iubitoare de cinematografie imaginea unei lumi în care viaţa reală înfăţişată de Gautier se contopeşte cu spectacolul ambulant iar suspansul şi culoarea date de mişcarea de scenă a personajelor devin probabil secretul longevităţii acestui roman 'Capitaine Fracasse' transpus în scenă.
Într-un castel ruinat din Gasconia trăieşte , într-o sărăcie lucie , ultimul vlăstar al nobilei familii Sigognac . Întâmplător , în drumul lor, o trupă de actori , rătăcind pe drumul spre Paris , poposeşte în împrejurimile castelului ruinat şi părăsit . Tânărul baron intră în graţiile trupei de saltimbanci şi hotărăşte să-i însoţească pe actori sperând ca odată ajuns în capitala regatului , norocul lui se va schimba . Dar , aici se îndrăgosteşte de frumoasa Isabella şi baronul de Sigognac devine membru al trupei de comedianţi cu numele căpitanului Fracasse. Îndrăgostit nebuneşte fiind , va trebui să-şi apere dragostea de nenumăratele capcane întinse de destin. Distributia: Jean Marais (Baronul Philippe de Sigognac, alias « Capitanul Fracasse »), Philippe Noiret (Hérode, seful trupei de comedieni), Geneviève Grad (Isabelle), Gérard Barray (Ducele de Vallombreuse), Robert Pizani (Blazius, un comedian), Danielle Godet (Sérafina), Bernard Dhéran (Cavalerul de Vidalenc), Jacques Toja (Léandre), Alain Saury (Agostin, aruncatorul de cutite), Sacha Pitoeff (Matamore), Maurice Teynac (Marchizul Edouard de Bruyères), Louis de Funès (Scapin), Jean Yonnel (Printul de Moussy), Jean Rochefort (Malartic, un spadasin), Riccardo Garrone (Jaquemin Lampourde).

4 comentarii:

  1. Cavalere ...schimba datele de nastere si deces ale lui lui Gautier ! Nu de alta dar....in Europa inca n-a fost cunoscut nici un caz al vreunui barbat care sa fi decedat la....136 de ani .Teophfil Gautier 30.08 1811- 23.10. 1872 .Cartea are intriga condusa excelent , in spiritul romanelor cavaleresti ale vremii insa filmul...este mai mult decat bine regizat si mai ales interpretat de catre Jean Marais . Dracu' stia ca-i homosexual ?! Dupa modul in care se purta cu femeile din filme...iti doreai sa fi ca el....el cel din filme evident da' ce credeai mon cher ? !

    RăspundețiȘtergere
  2. Merci beaucoup cher monsieur!Am facut o greseala mare!Imi cer iertare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A gresi este ...omeneste ! A arata cuiva gresala este....Dumnezeiesc ! Si ma si distreaza chestia asta { asta cu arataul greselilor cuiva si cu ... Dumnezeirea } pentru a fi sincer cu dumneata !!!

      Ștergere