joi, 21 februarie 2013

Lady Hamilton-1968

Film rar, si de aceea nu exista subtitrare si imi cer scuze anticipat.
Emma Hamilton s-a nascut in Anglia, in anul 1761, in micuta localitate Neston, pe data de 26 April 1765 si a murit in anul 1815 in orasul portuar francez Calais.
Născută Amy Lyon este cunoscută ca amanta amiralului britanic Horatio Nelson.
Ea provine dintr-o familie modestă.
Emma reușește mulțumită frumuseții și inteligenței să urce pe scara ierarhică a societății contemporane, ducând o viață frivolă, considerată scandaloasă de contemporani.
In anul 1791 pe data de 6 septembrie Emma Hamilton se casatoreste cu Lordul Nelson.
Căsătoria ia dat titlul de Lady Hamilton.
O poveste adevarata si emotionanta!
  Distributia: Michèle Mercier-Emily Lyon-Lady Emma Hamilton, Richard Johnson-Lord Horatio Nelson, John Mills-Lord William Hamilton, Dieter Borsche-Dr.Graham, Nadja Tiller-Maria Carolina, Harald Leipnitz-Harry Featherstone, Boy Gobert-Maler George Romney, Gisela Uhlen-Mrs. Love Puffmutter.

4 comentarii:

  1. Lady Hamillton nu poate fi din "68...poate din '58 ceea ce-i cu totul altceva . Nu de alta dar atunci cand am vazut acest film inca cinematofgraful respectiv inca se numea " Aida " ...."Lenin" s-a numit abia dupa '65 ! Oricum aapreciez la justa valoare intalnirea cu...acei ani , fapt pentru care va multumesc .

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu multa placere!
    Dar "Lady Hamilton",aceasta versiune a fost facuta in anul 1968!M-am documentat foarte bine.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai mare dreptate si...scuze : este gresala mea .ce sa-i faci memoria imi mai joaca si feste . ce am vizionat eu la vremea respectiva era produs in ...1941 , avandu-i ca protagonisti pe Vivien Leigh si pe Laurence oliver , in rolurile lady-ei Hamilton si respectiv al amiralului Nelson , eroul de la trafalgar . Inca o data scuze sincere si ...felicitari , credeam ca-n afara de Irina Margareta Nistor...nu mai gasesc pe nimeni care sa aiba ceva cunostiinte despre filme si ...despre cinematografie in general ! SIncere felicitari !

    RăspundețiȘtergere
  4. Vai doamna,va multumesc pentru frumoasele cuvinte pe care le-ati scris! Sunteti o adevarata Lady!
    Filmele,actorii,vietile lor,cartile bune,au fost si sunt pasiunea mea,si as putea spune ca eu traiesc chiar datorita lor. Inca o data va multumesc,iar pentru ca mi-ati adus aminte de cei doi, Vivien Leigh si Laurence Olivier, am sa pun si filmul "Lady Hamilton",varianta 1941.
    Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere