luni, 4 martie 2013

Singin' in the Rain (Cântând în ploaie)-1952

1927. Cinematograful face primii pasi inspre sonor, ceea ce va detrona multe vedete ale filmului mut. Don Lockwood si Lina Lamont formeaza un cuplu romantic, dar numai pe ecran, pentru ca, in realitate, intre cei doi nu exista iubire.
Cand ultimul lor film e transformat intr-un muzical, pentru realizatori devine clar ca vocea Linei trebuie dublata si e adusa o debutanta, Kathy Selden, iar pe parcursul filmului, intre ea si Don se infiripa o poveste de dragoste. La premiera, in spatele cortinei, Kathy este cea care o mai dubleaza o data pe Lina.
Distributia: Gene Kelly-Don Lockwood,Donald O’Connor-Cosmo Brown,Debbie Reynolds-Kathy Selden,Jean Hagen-Lina Lamont.

2 comentarii:

  1. Prin '66 am facut prima "afacere " din viata mea { si ultima }: avand doua bilete { mi le daduse unchiul meu Dumnezeu sa-l odihneasca }la "Patria ",unde rula " Cantand in ploaie ".... la spectacolul de la ora 21 .Fiind ora intarziata iar filmul neprezentand la acea ora un interes deosebit pentru mine pustiul de atunci , am vandut biletele primului solicitnt ce n-avea moaca de caraliu . Costau 8 lei la casa { fiind spectacol de zile mari evident }insa nu se mai gaseau de nici un fel { nici " in picioare !} iar tipul care le-a cumparat mi-a dat imensa suma de ...50 de lei pentru ele ,fara sa-i cer eu suma aceasta canu eram nebun . Ala a zis Bodaproste ca a gasit biletele iar eu am indesat la cruci de bucurie ca facusem un asa profit ! Insemna banii de cinematograf pentru ....mai multe spectacole la sali mai putin pretentioase si la filme ce ma interesau pe atunci : " cu razboi" , capa si spada sau...comedii cu Stan si Bran ori Charlie Chaplin .De unde era sa stiu atunci ca ...peste doar cativa ani eu insumi, voi ajunge sa dau dublu sau chiar triplu pentru a viziona acest film ?! Un film mare , un adevarat musichall filmat, un film in care Gene Kelly arata ca nu degeaba s-a spus la vremea lui ca-i mai bun decat Fred Astaire in materie de dans artistic sau in materie de muzica si....si mai bun in materie de actorie !Un film exceptional , pentru care { desii sunt fericitul "apropitar " al DVD-ului !} ....multumita educatiei si bunului gust ce te caracterizeaza monseoir chevalier il revad acum cu aceeasi placere facand cu aceasta ocazie si ..."economie " la DVD-ul meu !Poate din intamplare...niste tineri cinefili vor descoperii site-ul acesta in timp ce hoinaresc pe NET si....vor ramane fideli "Cinematografului Nostalgia " , daca nu pentru altceva ...macar pentru bunul gust , de care se da dovada in postarea filmelor : aceasta se numeste CULTURA CINEMATOGRAFICA ! Merci beaucomp ... chevaliere !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cuvinte foarte frumoase,domnule draga!Va multumesc foarte mult pentru comentariul dumneavoastra,pentru cuvintele frumoase si va astept in continuare!Filmul intr-adevar, este un adevarat document cinematografic,si inca o data va multumesc si va doresc multa,multa fericire!

    RăspundețiȘtergere