sâmbătă, 9 februarie 2013

Le Comte de Monte Cristo (Contele de Monte Cristo)-1998 Serie Tv.

Despartit de Mercedes printr-un mizerabil complot pus la cale de  Fernand Mondego , care nu voia decat sa si-o insuseasca pe iubita acestuia. Edmond se trezeste arestat , judecat si condamnat la inchisoare in cea mai cumplita inchisoare a vremii , Chateau d`If . Fara a se putea apara acesta cade prada urzelilor inainte de a-si da seama ce se intampla . Deprimat si deznadajduit de cumplita intamplare acesta isi pierde speranta dar in inchisoare il cunoaste pe abatele Faria, cel care-i va schimba din nou destinul luminandu-i intreaga scena a urzelilor carora le cazuse prada , dar asta nu era totul ii spune si unde se afla si o anumita comoara.
Reuseste sa evadeze de la Chateau d`If. Reintors intr-o alta lume si cu un al statut, Edmond Dantes isi incepe   planul impotriva celor care-l aruncasera in inchisoare.
Partea 1
Partea 2
Partea 3
Partea 4

6 comentarii:

  1. Mon cher ami ...cevallier , je vou's remercier ! Am vazut pana acum cel putin 5 variante adaptate dupa " Le Commte du Monte Cristo " insa cea prezentata de dumneata ...este cea mai adevarata . Fireste si Gerard Depardieu este cel mai adevarat Edmond Dantes pe care l-am vazut vreodata .Ai bate de la distanta pe toti cei ce i-au precedat in acest rol ...indiferent de numele lor !! Chiar daca se va mai face vreodata vreo varianta { nu ma indoiesc ca ...se va face }aceasta ramane ceea ce se numeste modelul original .Nu stiu daca Dumas s-a rasucit in groapa sau a zambit insa stiu sigur ca ...daca eu sunt multumit atunci si el este multumit ! Chapou ...cevalliers !

    RăspundețiȘtergere
  2. Un grand merci pour commentaire, cher monsieur!
    Aceasta versiune a filmului " Le Commte du Monte Cristo " este intr-adevar singura care se mai apropie usor de carte,dar nu cred ca Gérard Depardieu, dupa descrierea din carte, era cel mai in masura sa-l interpreteze pe Edmond Dantès.Oricum filmul ramane frumos,dar finalul filmului,nu are absolut nici o legatura cu cartea,mai ales ca Dantès nu ramane cu Mercédès.Cartea este exceptionala!

    RăspundețiȘtergere
  3. Da este adevarat ca " nu ramane cu ...Mercedes " iar Dumas a lasat sfarsitul in mod special in coada de peste . Te rog sa-ti reamitesti fraza de final :" Asteapta si ...nadajduieste "!

    RăspundețiȘtergere
  4. Valentine de Villefort si Maximilien Morrel au spus acel "Asteapta si nadajduieste",cu speranta ca probabil,candva Monte Cristo va reveni si se vor reintalni,dar nicidecum Mercédès nu a pronuntat aceste cuvinte.Este clar ca Dantès a ramas cu frumoasa Haydée,fiica lui Ali-Pasa! Vedeti dumneavoastra,cinematografia a avut aceasta "vina",sa-i faca de-a pururi indragostiti pe cei doi (Edmond si Mercédès) dar in carte nu a fost nicidecum asa.Da,au fost indragostiti,s-au iubit mult,dar dupa ce a iesit din inchisoare si dupa ce a sosit la Paris,Edmond Dantès a fost cu totul altul,ai observat probabil cu cata raceala o privea pe catalana,bine mai simtea ceva pentru ea,dar acel ceva nu se mai numea dragoste.Pe când Mercédès,intr-adevar la iubit mereu!

    RăspundețiȘtergere
  5. uitandu-ma la societatea de atunci si comparand cu societatea de acum, nu s-a schimbat nimic, un mare actor , mare mare , nu se compara cu Michael Duglas,

    RăspundețiȘtergere