luni, 4 martie 2013

An American in Paris (Un American la Paris)-1951

Paris. Dupa cel de-al doilea razboi mondial. Jerry Mulligan (Gene Kelly) incearca sa-si descopere vocatia de pictor in orasul tuturor artistilor. De fapt, el are certitudinea propriei valori, nefiind cu nimic vinovat de faptul ca lumea este atat de reticenta si nu doreste deloc sa se imbunatateasca, acceptandu-i opera. Asadar, in asteptarea unei recunoasteri unanime, Jerry are norocul de a fi descoperit de Milo Roberts (Nina Foch).
Ea este mostenitoarea unei averi fabuloase, o femeie foarte influenta si mai mult, interesata de Jerry.
Ca artist si nu numai. Totul pare ca s-a aranjat foarte bine, numai ca tanarului pictor ii pune capac o senzuala frantuzoaica: Lise Bouvier (Leslie Caron). Ea este insa logodita cu un barbat mai in varsta, iar Jerry va trebui sa o convinga ca dragostea lui este nemuritoare, dupa cum insusi spune.
Un american la Paris nu inseamna numai povestea de dragoste ai carei protagonisti sunt Gene Kelly si Leslie Caron. Inseamna si muzica lui George Gershwin si capacatatea lui Gene Kelly de a-si exprima sentimentele prin dans. Pentru scena finala de balet – care este de 17 minute – filmarile au durat o luna si au avut un ritm foarte sustinut. Leslie Caron, care suferise de malnutritie in timpul celui de-al doilea razboi mondial, a facut eforturi sustinute pentru a tine pasul cu Gene Kelly. Distributia: Gene Kelly-Jerry Mulligan, Leslie Caron-Lise Bouvier, Oscar Levant-Adam Cook, Georges Guétary-Henri Baurel, Nina Foch-Milo Roberts.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu