joi, 28 februarie 2013

La Tulipe Noire (Laleaua Neagră)-1964

Paris, inainte de izbucnirea revolutiei din 1789, Guillaume de Saint-Preux, om cinic, crud si egoist, profitand de atmosfera furtunoasa, dar si confuza din tara, prada nobilimea, sub numele de Laleaua Neagra.
Guillaume se ascunde sub titlul nobiliar si intretine relatii amicale cu marchizul de Vigogne, a carui sotie ii este amanta. Intuind adevarata identitate a lui Guillaume, generalul de politie La Mouche ii intinde o cursa.
In lupta, Guillaume este ranit, la obraz. Seful politiei spera ca, la receptia de a doua zi, sa poata deconspira indentitatea Lalelei Negre.
Dar vicleanul Guillaume apeleaza la fratele sau geaman – Julien. Asemanarea fizica a celor doi este perfecta, numai ca Julien este un tanar romantic, fermecator, animat de idei revolutionare.
Cand intelege ce urmareste fratele sau, Julien devine Laleaua Neagra, insa un justitiar adevarat, care va ajuta la reusita revolutiei, sustinut de Caroline, frumoasa lui iubita. La Tulipe noire este un fel de Zorro.
Iar Alain Delon a prefatat alt rol ce-l va face celebru peste ani.
Oricum nu cred ca cineva si-ar putea inchipui alti frati gemeni , in afara lui Delon in dublu rol.
Distributia: Alain Delon-Guillaume si Julien de Saint-Preux,Virna Lisi-Caroline Plantin, Dawn Addams-la marquise Catherine de Vigogne, Akim Tamiroff-le marquis de Vigogne.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu