duminică, 10 februarie 2013

Le Masque de fer (Masca de fier)-1962

După ce Franţa a câştigat războiul împotriva Spaniei, regele Ludovic al XIV-lea trebuie să se căsătorească cu fiica regelui Spaniei, pentru a crea o alianţă de durată între cele două ţări. Din păcate, Louis este grav bolnav şi zilele lui par a fi numerotate. Ceea ce nimeni nu ştie, nici măcar Louis însuşi, este că regele are un frate geamăn pe nume Henri, care este închis, la secret, într-o închisoare de pe insula Sainte Marguerite. Pentru a i se ascunde identitatea sa, Henri este obligat, să poarte o mască de fier. Cunoscând faptul că Louis este grav bolnav şi crezând că nu mai are mult de trăit, cardinalul Mazarin pune la cale următorul plan: îi dă ordin lui d'Artagnan , căpitanul muşchetarilor, să-l aducă înapoi la Paris, pe Henri, astfel ca el să poată lua locul regelui, când acesta moare. Pe insulă, în închisoare, Henri are un regim destul de privigeliat, fiind în graţiile fiicei comandantului închisorii, Monsieur de Saint-Mars.
Însă, Renaud de Lourmes, ajutorul comandantului închisorii, este îndrăgostit de fiica sa, Isabelle de Saint-Mars, şi nici nu ştie că Isabelle este impreuna cu Henri.
Neştiind că el este fratele regelui şi de ce este ţinut prizonier, Henri va reuşi să scape din închisoare.
În ziua în care d'Artagnan ajunge pe insulă pentru a-l prelua pe Henri, acesta din urmă reuşişe să scape, cu ajutorul lui Isabelle. Atunci când Mazarin aude de acest lucru, şi ştiind că Louis s-a vindecat şi este în afara oricărui pericol, dă ordine ca Henri să fie găsit şi să dus înapoi la închisoare, mort sau viu.
Distributia: Jean Marais (Charles D'Artagnan, muschetar al Regelui), Jean-François Poron (Henri, fratele geaman al Regelui Louis XIV), Sylva Koscina (Marion), Gisèle Pascal (Doamna Chaulmes), Jean Rochefort (Lastréaumont), Claudine Auger (Isabelle de Saint-Mars), Germaine Montero (Anne d'Autriche), Simone Derly (Marie Mancini), Noël Roquevert (Baronul de Saint-Mars), Jean Lara (Renaud de Lourmes), Jean Davy (Maresalul de Turenne), Raymond Gérôme (Pimentel), Philippe Lemaire (Marchizul de Vaudreu).

2 comentarii:

  1. O parodie draguta in fata careia inclusiv Dumas pere ar fi zambit ingaduitor si....probabil ca i-ar fi parut rau ca n-a avut el insusi ideea respectiva !Mi-a placut in mod special parodierea unor roluri si a persoanei lui Gerard Barray de catre " matre "... Jean Marais , inca din debutul "filmului " ! Aaaaa daaaa....si cunoscamdu-i orientarea sexuala nu m-am putut abtine sa nu rad vazand cum o ...." chinuia " , pe actrita ce juca personajul madammei de Chaulmes .O comedie draguta , pentru o dupa amiaza ploioasa de duminica . Je vous remerciere chevaliere !!! A voutre !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Avec plaisir si va multumesc pentru comentariul dumneavoastra!

    RăspundețiȘtergere