duminică, 10 martie 2013

Awaara (Vagabondul)-1951

Unul din cele mai mari succese comerciale ale filmului indian, care a facut din Raj Kapoor o vedeta internationala. Pentru ca tatal o alunga de acasa pe mama sa, inainte ca el sa se nasca, Raj este considerat un copil sarman. La scoala el se indragosteste de colega lui Rita, o fata bogata. Cand se vor reintalni dupa mai multi ani, Raj va descoperi ca tatal sau este protectorul Ritei. Isi va recunoaste tatal fiul? Raj Kapoor (mitul cinematografiei indiene si nu numai),impreuna cu Nargis (partenera sa din film si din viata), au transformat acest film,intr-o minunata poveste de viata. Cate generatii nu au fredonat versiunea romaneasca a cantecului"AVARAMU"? "Sunt vagabond si sunt hoinar si n-am un ban in buzunar..." actiunea filmului care ramane si azi de actualitate,ne dovedeste odata in plus,ca indiferent de necazurile si vitrgiile vietii, "Daca vrei, poti" si "Speranta moare ultima"! Muzica minunata,care iti mangaie sufletul de-a lungul intregului film,comicul unor situatii ce scot in evidenta tot mai mult tragismul povestii, totul te face sa savurezi aceasta pelicula de exceptie.
Distributia: Raj Kapoor-Raj Ragunath, Nargis - Rita.

4 comentarii:

  1. Vei rade probabil dar...de prin anii '50 cand am vazut filmul la cinematograful "Patria " si pana zi, cand sunt fericitul propietar al DVD-ului cu{ de " ciuguleala " evident ....Traiasca NET-ul !} filmul respectiv , al revad de fiecare data cu aceeasi placere . Asta am facut si dupa ce am descoperit filmul pe site-ul dumneavoastra . Sincer nu stiu care-i mai bun , acesta sau, " Articolul 420 " .de fapt mie-mi place muzica acestor doua filme indiene ...celelalte , aparute mai nou, in productie Bollywood nu ma atrag desii au si ele suficienta muzica de buna calitate . Ce ma mira este faptul ca ...nu vad comentarii pe marginea filmelor postate de dumneata ....cavalere ;-) ! Oare sa fiu singurul sau cel putin printre prea putinii norocosi ce au descoperit site-ul acesta ?Trag nadejde ca nu si pun lipsa comentariilor pe seama faptului ca unora dintre cinefili le este ...lene , sa tasteze macar niste multumiri la adresa celor ce se ocupa cu managementul acestui site , pe care eu cel putin , al consider un site de bun gust .

    RăspundețiȘtergere
  2. Va multumesc foarte mult pentru acest frumos comentariu!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mama mea isi aducea intotdeauna aminte de filmul copilariei sale si -mi spunea ca atunci cind a aparut in cinematografele dein Romania toti tiganusii pe strada cintau: awaramuu, aaaa. Si,da este o diferenta intre filmul vechi indian si chestiile care apar acum la Bollywood. Si diferenta e tot in favoarea filmului vechi. Au alta savoare, sint mult mai frumoase, au mult mai putina violenta, actorii sint mai frumosi....filme facute sa incante nu sa....manipuleze

    RăspundețiȘtergere
  4. Va multumesc foarte mult pentru comentariu! Asa este, si eu sunt indragostit de generatiile vechi de actori, de filmele de atunci, iar acum nu mai este nimic din tot ce a fost!

    RăspundețiȘtergere