duminică, 10 martie 2013

Château de verre (Castelul de sticla)-1950

Film rar, si de aceea nu exista subtitrare si imi cer scuze anticipat.
Laurent şi Evelyne Bertal sunt o familie din Berna care duc o viaţă liniştită de provincie.
El este un avocat de succes foarte indragostit de soţia sa, o femeie frumoasă, inteligentă şi cu mult şarm.
Au o viaţă normală, iar căsnicia lor pare a fi perfectă. Laurent o duce pe Evelyne într-o vacanţă în Italia.
Aici Evelyne îl cunoaşte pe Remy,un bărbat de care se simte imediat atrasă şi se lasă pradă sentimentelor. Invitată de Remy la Paris unde acesta are un apartament, ea acceptă dar, după o noapte petrecută cu el  îşi dă seama că bărbatul nu este implicat sentimental, și pentru el totul a fost doar o distracţie.
În viaţa lui exista o altă femeie. Evelyne hotăraşte să se întoarcă acasă şi să povestească totul soţului ei, dar avionul cu care călătoreşte se prăbuşeşte...  Distributia: Michèle Morgan-Évelyne Lorin-Bertal, Jean Marais-Rémi Marsay.

2 comentarii:

  1. Interesant. Ce subiecte aveau inainte filmele! Si filmul alb-negur poate sa redea trairi sufletesti si o atmosfera pe care filmul color nu o poate rsugera. Chiar daca n-am inteles decit printre picaturi ce se spunea (picaturi, insemnand pauzele de respiratie ale traducatorului rus printre care se mai auzea si ceva franceza), mi-a placut.

    Ma bucur ca ati avut idea unui astfel de site. Imi plac si prezentarile filmelor facute aici. Tot site-ul asta respira ceva pozitiv.
    Alte site-uri romanesti de filme ma irita din cauza spoturilor publicitate care iti tot apar, si care,m multe dintre ele tin de pornografie! Asa ca e nevoie, mare nevoie si de un site decent, cu o prezentare decenta. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu va multumesc foarte mult pentru comentariul dumneavoastra si pentru aprecieri!

    RăspundețiȘtergere