duminică, 10 februarie 2013

Le Bossu (Cocosatul)-1960

Cavalerul Lagardere va avea nevoie de 16 ani pentru a-si razbuna prietenul, a face ca morala sa triumfe, a salva onoarea si a descoperi iubirea... Versiunea legendara a ecranizarii romanului lui Paul Feval.
Distributia: Jean Marais (Henri de Lagardère), Bourvil (Passepoil), Sabine Sesselmann (Aurore de Nevers), Jean Le Poulain (Peyrolles), Hubert Noël (Philippe de Nevers), Paulette Dubost (Dame Marthe).

2 comentarii:

  1. Orice s-a scos dupa....paleste in fata interpretarii magistrale a celui care a fost Jean Marais .Fara exagerare dar ...l-am vazut incepand de prin '64 si pana azi ...de cel putin 50 de ori ! Doamne cate filme de " capa si spada " aveti in site !!!! Cum dracu nu v-am descoperit mai devreme ???Sinteti VISUL oricarui cinefil , mai ales ca aveti foarte multe filme....ADEVARATE , filme care te pot tine treaz pana tarziu in noapte si...parca n-ar strica sa ...mai vezi inca unul in ciuda oboseli !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Va multumesc pentru comentariu,dar si pentru aprecieri! Filmele acestea sunt genul meu si le iubesc mult de tot,precum si cartile la fel!Cat despre varianta aceasta din 1964 cu Jean Marais,pe care si eu il admir foarte mult,si nu as vedea pe nimeni altcineva jucand rolul lui Lagardère,decat pe Jean Marais,este bun filmul,dar lipseste Cocardasse,prietenul nedespartit al lui Passepoil,oricum filmul este foarte frumos. Dar as dori sa-ti spun ca mai este un film cu Cocosatul-Lagardère,se numeste "Lagardère: The masked avenger (Lagardère: Razbunatorul mascat)" realizat in 2003,este in doua serii cu Bruno Wolkowitch in rolul Cocosatului,dar iti spun ca filmul este extraordinar,din pacate nu exista subtitrare in limba romana,si il puteti gasi la sectiunea "Filme Clasice: Istorice si de Aventuri."
    Va astept si inca o data va multumesc pentru comentariu!

    RăspundețiȘtergere