luni, 20 mai 2013

Errol Flynn s-au "Corsarul" vesnic indragostit!

Errol Leslie Flynn s-a nascut pe data de 20 iunie 1909 in Australia si moare pe data de 14 octombrie 1959, in orasul Vancouver din Canada. Errol Flynn se face remarcat pentru rolurile sale romantice din filmele de capă și spadă! Fizicul sau, usurinta cu care isi juca rolurile,talentul si mai ales perseverenta care-l caracteriza in a juca an de an in diferite filme, l-au propulsat printre cei mai populari actori de la Hollywood. A fost casatorit de trei ori! Cu frantuzoica Lili Damita (Liliane Marie Madeleine Carré) 1935–1942, Nora Eddington 1943–1948 si Patrice Wymore 1950–1959, iar la cea de-a treia casatorie Flynn a fost deja într-un declin fizic și mental, iar Patrice Wymore avea doar 24 de ani! Din cele trei casatorii au rezultat 4 copii,dintre care doar doi mai traiesc,cele doua fete Deidre si Rory,rezultate din casatoria cu Nora Eddington. Din 1933 pana in inclusiv anul mortii sale 1959, Errol Flynn a jucat in 60 de filme, aproape cate doua filme pe an! Anii '50 au fost grei pentru Flynn,consumul excesiv de alcool și abuzul de droguri l-au facut să îmbătrânească prematur.Unul dintre criticile care i s-au adus, a fost refuzul de a se înrola în armata americană după ce SUA a intrat în Al Doilea Război Mondial (1 septembrie 1939 – 2 septembrie 1945). Adevaratul motiv nu a fost lasitatea s-au ignoranta, Flynn fiind australian iar cetatenia americana a dobandit-o abia in anul 1942,dar atacul de cord pe care l-a suferit in 1940,tuberculoza si  malaria,pe care a dobandit-o in Noua Guinee,pe care el le-a tratat mai întâi cu morfină și apoi cu heroină l-au impiedicat sa se inroleze sub steagul american.Totusi Flynn a avut si o mare dragoste si aceea a fost Olivia de Havilland,cu care a jucat in opt filme din 1935 pana in anul 1941!
Deseori cand Havilland era intrebata despre o posibila relatie de dragoste cu "The Sea Hawk", ea a spus că relația lor este doar una platonică, mai ales datorită faptului că Flynn era deja căsătorit cu Liliane Marie Madeleine Carré, unde a si divortat in anul 1942.O alta critica care i s-a adus a fost acea prietenie cu revolutionarul Fidel Castro, cu care ii si impartasea ideile, fiind chiar in Cuba alaturi de Fidel in 1959 pe data de 1 ianuarie, cand regimul lui Batista a cazut, iar revolutia lui Fidel a invins!
In 1953 Errol Flynn fuge din USA, practic fara nici un ban, unde sta pe iahtul sau "Zaca", sărac și fără adăpost. Se reintoarce in 1956 in America, unde mai joaca in doua filme, iar in 1959 moare in urma unui atac de cord! Errol Flynn si astazi la 104 ani de la nastere, provoaca inca multe emotii, vazandu-l in rolurile care l-au consacrat.
Iti multumim Corsarule, iti multumim Capitane Blood!
In fotografie Errol Flynn si Rosalind Russell.

9 comentarii:

  1. Prietene ....ma lasi ?Pai ce ai facut ? ai cauta biografia sa romantata ? John Huston nu stia ce spunea ? Si lasa-ma cu " cetatenia australiana " ! Nu l-ar fi pus nimeni sa se duca sa lupte in prima linie sau macar in Pacific....acolo langa " casa " !Ce crezi ca majoritatea actorilor americani { cu foarte putine exceptii} chiar au luptat pe bune in linia I ? Fi serios ...chiar si-n vreme de razboi tot banul , tot notorietatea este ceea ce conteaza !John Waine ala a fost scutit de serviciul militar pe motiiv d e platfus dar ceilalti ....Clark Gable{ Lt col av} , Richard Widmarck , Jeames Steward , { general cu patru stele din razboi ! }Hennry Fonda { col rez} Roberth Mitchun RONALD REAGAN [ ai uitat ca inainte de a fi presedinte SUA a fost actor ?} si-ti pot tasta pana poimaine numele unor actori ce chiar au luptat , n-au stat la birou asa cum trebuia sa stea si Errol Flynn !!!Ca si Errol Flynn a fost si Bogart ...in aceeasi situatie aproximativ, doar ca acesta din urma se inrolase la marina ...dupa care nu mai stia cum sa scape de acolo ! Repet n-o spun eu, si nu spun nimic din burta ....citez din marturii scrise de altii...."persoane insemnate da....becheri " !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In loc sa apreciem efortul de a ne prezenta,fie si romantata,o biografie a marelui actor,dvs.sariti la gatul omului.Ok!Faceti completarile daca nu va convine.
      Din partea noastra,multe multumiri!

      Ștergere
    2. @ Anonim Fara suparare dar ....era doar un " repros " prietenesc si nu o saritura la beregata cuiva ...cu atat mai putin a " cavalerului " pe care-l respect si-i apreciez la justa valoare efortul .

      Ștergere
  2. Va multumesc pentru comentariul dumneavoastra!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Toata chestia e sa nu te superi pe mine in rest....chiar nu conteaza nimic !!!

      Ștergere
  3. Nicidecum.Nu am de ce sa ma supar si iti multumesc pentru comentarii,care sunt foarte folositoare!Adevarul este ca,chiar nu conteaza!Oricum eu iti multumesc pentru tot si bineinteles,te astept!

    RăspundețiȘtergere
  4. bun actor...........frumosi ani..............frumoase timpuri........nu aveam griji atunci cum am acum........multumiri ...cavalerului..

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu multa placere si va multumesc pentru comentariu!

    RăspundețiȘtergere