sâmbătă, 13 aprilie 2013

Deux hommes dans la ville (Doi oameni in oras)-1973

Personajul principal, Gino Strabliggi, este un spargator de banci in detentie, loc unde a invatat meseria de gazetar-tipograf. Inainte de a fi eliberat este adus in fata unei comisii si chestionat pentru a ii afla parerea despre viata, daca l-a afectat detentia. Cand este intrebat daca iese afara si afla ca i-a furat cineva femeia ce va face, Gino raspunde sigur pe el: mie nu mi-a furat niciodata femeia sau femeile, nimeni.
Gino se integreaza rapid, si cu ajutorul ofiterului ce raspundea de integrarea lui sociala, venerabilul Germain Cazeneuve,va lucra la Montpelier, intr-o tipografie. Intre timp, dincolo de retinerile de o parte si alta ,ajunge sa cultive o relatie de prietenie cu familia lui Germain. El este urmarit de ofiterul ce l-a arestat, care este fidel principiului: un hot ramane intotdeauna un hot. Intr-un concurs de imprejurari, sotia lui Gino moare, el fiind suspectat de uciderea ei. Ofiterul face presiuni asupra sa, Gino clacheaza si il ucide, fapt ce il condamna la moarte prin ghilotinare, pedeapsa capitala fiind in vigoare in Franta pina in 1974. In ziua in care este condus spre ghilotina, inclusiv de bunul sau amic Germain, actorul nostru are intreaga fiinta trasfigurata de spectrul mortii. Chipul exprima o spaima, o panica...Recital actoricesc impresionant ale celor doi reprezentanti a doua generatii diferite de actori,Gabin si Delon, amindoi insa oferindu-ne interpretari de neuitat.
Distributia:Alain Delon-Gino Strabliggi, Jean Gabin-Germain Cazeneuve.

Un comentariu:

  1. De ce nu îl pot descărca? As dori să îl pot lua in colecția mea de filme, este un film vechi și cred că mulți doresc să îl aibă !! Cu respect vă mulțumesc, Pilu1957

    RăspundețiȘtergere