sâmbătă, 16 februarie 2013

Balzac: A Life of Passion (O viata sub semnul pasiunii)-1999

Film rar, si de aceea nu exista subtitrare si imi cer scuze anticipat.
Film inspirat din viata marelui scriitor francez Honoré de Balzac.
Honoré de Balzac (s-a nascut pe data de 20 mai 1799, in oraselul Tours in Franța si a murit pe data de 18 august 1850 la Paris) unul dintre cei mai celebri scriitori francezi (romancier, critic literar, eseist si jurnalist) ai secolului al XIX-lea, este singur, macinat de boala si intr-o continua criza de bani, ceea ce il tine in viata fiind speranta ca iubirea lui pentru contesa poloneza Eve Hanska se va concretiza pana la urma intr-o casatorie.
Eve Hanska este vaduva unui nobil bogat si a devenit proprietara unui domeniu imens in Ucraina, dupa ce a castigat procesul cu rudele fostului sot. Desi in urma cu 20 de ani a trait o aventura pasionala cu Honore de Balzac, in prezent contesa Hanska ezita sa accepte cererea in casatorie a scriitorului intrucat se teme ca maladia de care sufera acesta ar putea-o transforma curand in infirmiera.
Compasiunea fata de chinurile indragostitului curtezan si dorinta de a ramane in istorie drept sotia unuia dintre cei mai cunoscuti autori din lume o determina pe Eve Hanska sa incheie casatoria cu Honore de Balzac, insa la scurta vreme dupa nunta starea sanatatii acestuia se deterioreaza grav.
Trist din cauza faptului ca nu s-a simtit niciodata iubit de catre propria mama si din cauza pierderii unui copil rezultat din legatura amoroasa cu Eve, Honore de Balzac este fortat sa accepte si ideea ca frumoasa contesa s-a maritat cu el din mila si din admiratie pentru calitatile lui de scriitor, iar nu din dragoste.
Distributia: Gérard Depardieu-Honoré de Balzac, Jeanne Moreau-Charlotte-Laure, Fanny Ardant-Eve Hanska,Virna Lisi-Madame de Berny, Katja Riemann-Laure d'Abrantès, Gert Voss-Victor Hugo.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu