vineri, 22 februarie 2013

Les trois mousquetaires: Les ferrets de la reine (Cei trei muşchetari: eghileţii reginei)-1961

In Franta secolului al XVII-lea, tanarul D’Artagnan pleaca din Gasconia natala pentru a deveni muschetar la Paris. Pe drum, el are o altercatie cu un individ misterios pe care l-a zarit in timp ce se bucura de compania unei domnite blonde, la fel de misterioase ca si el. Din cauza incidentului, D’Artagnan ajunge cu intarziere la Paris, unde accidental da peste trei muschetari: Athos, Porthos si Aramis. Cei trei il provoaca la duel, dupa cum cere obiceiul, dar intre timp sunt atacati de garzile cardinalului Richelieu si fac un pact pentru a se apara.
Muschetarii sunt impresionati de talentul lui D’Artagnan si raman prieteni, devenind supusii fideli ai regelui Ludovic al XIII-lea. Din acel moment, ei devin aparatorii inversunati ai cuplului regal, ajungand astfel dusmanii declarati ai cardinalului si ai numerosilor sai aliati printre care se afla si spioana Milady de Winter, pe cat de periculoasa, pe atat de frumoasa. Distribuţia: Gérard Barray-D'Artagnan,Perrette Pradier-Constance Bonacieux,Georges Descričres-Athos, Bernard Woringer-Porthos, Jacques Toja-Aramis.
Ocazia unor noi fapte eroice nu se lasa asteptata. Gazda lui d'Artagnan, fricosul domn Bonacieux, il roaga pe acesta sa-i gaseasca sotia,(Constance Bonacieux) o slujitoare apropiata a reginei, rapita de oamenii cardinalului. Intriga pare a fi una politica. Cardinalul urmareste sa slabeasca puterea Angliei lovind intr-unul din cei mai importanti oameni ai ei, ducele de Buckingham. Afland de dragostea pasionata pe care acesta i-o poarta reginei Frantei, Anna de Austria, cardinalul pusese sa fie ticluita o scrisoare ca din partea acesteia pentru a-l ademeni la Paris si a-l captura. Regina insa aflase de complot si incerca sa-l dejoace.
Rapirea doamnei Bonacieux nu pare a fi straina de aceasta urzeala.Tanara femeie reuseste sa scape singura de rapitorii ei, dar casa ei fiind supravegheata, e din nou prinsa. E randul lui d'Artagnan sa o salveze si o face tocmai la timp pentru ca aceasta sa-l poata conduce intr-un ascuns la palat pe omul cel mai cautat din acele zile: ducele de Buckingham. Planul cardinalului de a o compromite pe regina in ochii regelui nu este insa cu totul pierdut, Richelieu stiind ca ducele s-a intors in Anglia ducand drept amintire eghiletii cu diamante ai reginei. Richelieu il convinge asadar pe rege sa organizeze o serbare si-l indeamna sa-si pofteasca sotia impodobita cu eghiletii buclucasi. Pentru a fi sigur de izbanda, o insarcineaza pe o frumoasa slujitoare, Milady, sa ii fure ducelui doua diamante. Ragazul pe care-l are regina pentru a cere inapoi podoaba e foarte scurt si nici nu stie la cine sa apeleze. Supus farmecelor doamnei Bonacieux, d'Artagnan va lua asupra-i dificila misiune. Gratie ajutorului lui Athos, Porthos si Aramis, care raman pe rand in urma pentru a dejuca perfidele capcane care le-au fost presarate pe drum, d'Artagnan ajunge la tarmul Frantei. Cum insa nu are permis de trecere in Anglia si cardinalul a emis deja un ordin in privinta aceasta, indraznetul se va bate cu chiar trimisul cardinalului, contele de Wardes, si-i va lua acestuia biletul de trecere. Drumul spre Londra ii e astfel deschis si-si indeplineste misiunea cu succes. Insa cand sa se bucure in sfarsit de multumirile promise de doamna Bonacieux, aceasta e din nou rapita, de data aceasta fara urma.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu