miercuri, 27 februarie 2013

Mélodie en sous-sol (Melodie in subsol)-1963

Dupa ispasirea a 5 ani de inchisoare, hotul de cariera Charles este in sfarsit lasat in libertate si este implorat de catre sotia lui Ginette sa revina pe calea cea buna si sa duca impreuna o viata linistita de familie burgheza respectabila. Numai ca varstnicul Charles intentioneaza sa execute o ultima lovitura de maestru inainte de a se pensiona, cu scopul de a castiga o mare suma de bani si de a-si asigura o batranete imbelsugata si confortabila.
La indemnul amicului sau Mario, Charles isi propune sa jefuiasca un cazinou de pe Riviera franceza si ii recruteaza in acest scop pe fostul lui coleg de celula Francis Verlot si pe mecanicul Louis, Naudin care sa le serveasca drept sofer.
Desi reusesc sa jefuiasca cazinoul de la Cannes si sa-si insuseasca suma de 10 milioane de franci, Charles si Francis intra in incurcatura si sunt pe punctul de a-si pierde vietile si libertatea din pricina ghinionului si a lipsei de profesionalism si experienta manifestate de catre tanarului Francis Verlot, dau o intorsatura neprevazuta aventurii.
Distributia: Jean Gabin-Monsieur Charles, Alain Delon-Francis Verlot, Maurice Biraud-Louis Naudin, Viviane Romance-Ginette,sotia lui Charles, Carla Marlier-Brigitte, tanara dansatoare de la trupa "Blue Girls", Dora Doll-Comtesse Doublianoff.

2 comentarii:

  1. Excelent ! Unul dintre putinele filme unde delon nu pune mana pe nici un ban si mai ales ....nu este omorat , pentru a-si fac e numarul cu moartea in inconfundabilul stil Delon !

    RăspundețiȘtergere