duminică, 17 februarie 2013

Love Story (O poveste de Iubire)-1970

"Dragostea înseamnă să nu spui niciodată că îţi pare rău."
Toată lumea iubeşte Love Story!
Unul dintre cele mai romantice filme realizate vreodată rămâne în acelaşi timp şi printre cele mai populare. Această poveste a anului 1970 despre o dragoste de-o viaţă - cel mai mare succes Paramount la vremea sa - a primit şapte nominalizări la Oscar (între care şi nominalizarea pentru cel mai bun film), câştigând un premiu pentru coloana sonoră excepţională, semnată de Francis Lai.
Încă din timpul filmărilor la Love Story, realizatorii au ştiut că vor reuşi ceva special-atât de special încât Erich Segal a dat imediat formă celei mai bine vândute cărţi a sa, din scenariul ce îi aparţinea.
Cei doi actori, Ryan O'Neal şi Ali MacGraw, au primit fiecare nominalizări la Oscar şi au ajuns peste noapte senzaţii în lumea cinematografiei, pentru portretizarea deosebită a celor doi tineri care trec peste barierele sociale, se căsătoresc şi, în final, se confruntă cu criza vieţii lor.
Un film profund. Finalul cutremurator. Este incontestabil unul dintre cele mai bune filme dramatice si romantice.Nu e numai pentru iubitorii genului , este pentru toata lumea.
Din acest film se poate invata enorm.
Distributia: Ryan O’Neal-Oliver Barrett IV,Ali MacGraw-Jennifer Cavalleri,John Marley-Phil Cavalleri,Ray Milland-Oliver Barrett III,Russell Nype-Dean Thompson,Katharine Balfour-Mrs. Barrett,Tommy Lee Jones-Hank Simpson.

2 comentarii:

  1. Erau salile...arhipline !Filmul respectiv a starnit un val de nebunie totala , n-ai vazut " Love Story"....degeaba mai traiesti ! A fost singurul film la care nu puteai saruta o fata in timpul filmului : statea aia de ziceai ca-i din lemn ! Aaaa dupa...se schimba kalimera insa era de asteptat s-o ceri in casatorie deci....Cate cupluri s-au format in urma acelui film...mai ceva ca la Woodstock ! L-am vazut si...mi-a placut poate mai mult decat " Anonimul venetian " si sincer nu-mi dau seama de ce, caci subiectul era acelasi : moartea . Moartea si nu iubirea cum s-ar putea crede . Iubirea si nu dragostea .
    Iar tema muzicala....Dumnezeule cati au interpretat-o ...Andy Williams , Engheldberg Humpertnik , Mirelle Mathieu ,Charles Aznavour iar la noi ....Aurelian Andreescu . Nimeni n-a mai cantat acea melodie ca el si chiar daca ar fi facut-o...n-ar fi avut succesul sau , merg la pariu !

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa este,un film care a intrecut chiar si cartea scrisa de Erich Segal.Iar interpretarea lui Aurelian Andreescu,aveti dreptate, este fantastica!

    RăspundețiȘtergere