luni, 22 aprilie 2013

Les Aventuriers (Aventurierii)-1967

Un fost pilot, ramas fara licenta de zbor dupa tentativa de a trece cu avionul pe sub Arcul de Triumf din Paris, cel mai bun prieten al acestuia si o tanara pictorita pleaca spre Congo, in aventura vietii lor: localizarea epavei unui avion, incarcat – se pare – cu o fabuloasa comoara. Din pacate, cei trei sunt urmariti de un grup de banditi, care vor comoara pentru ei. Un film de aventuri excelent , regizat excelent , cu scenariu excelent, jucat excelent si cu o coloana sonora extraordinara. Distributia: Alain Delon-Manu Borelli, Lino Ventura-Roland Darbant, Joanna Shimkus-Laetitia Weiss.

4 comentarii:

  1. Scotand din ecuatie " Bonnie si Clyde" precum , " The Fugitive " si "The Maltese Falcon " ai o pleiada de filme policier frantuzesti...de moare lumea !!! Incep fireste cu " Aventurierii" si voi termina cu ..."Once a thief " care desii este facut de americani ...tot frantuzesc si tot policer este chiar daca juca in el si Jack Palace si Ann Margret .Daca la aceasta colectie avei si "Police Pithon 357" cu Yves Montand ...dadeai lovitura ! Nu-i nimic si asa ai suficient cat sa poti face cel putin un om fericit , fapt pentru care-ti multumesc ! A cata oara ? Nu conteaza , daca-ti multumesc de cinci sute de ori la fiecare vizionare si tot este prea putin dupa parerea mea !!! Chapou !

    RăspundețiȘtergere
  2. Esti un om extraordinar si iti multumesc pentru lucrul acesta,dar si pentru comentariu! Cat despre filmul "Police Python 357" realizat in 1976 cu Yves Montand si Simone Signoret,l-am pus deja,si il puteti gasi la sectiunea "Filme Clasice-Politiste",dar din pacate nu are subtitrare,altfel nu era,si pentru aceasta te rog sa ma ierti.

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca nici macar atat franceza nu stiu , incat sa nu pot intelege un film pe care l-am vazut de ...cel putin 10 ori , atunci...degeaba ma mai numesc cinefil mon cher ! Merci beaucomp !!!

    RăspundețiȘtergere