sâmbătă, 23 februarie 2013

I fratelli Corsi (Fratii Corsicani)-1961

Adaptare a romanului „Les frères corses” scris de Alexandre Dumas tatăl și publicat pentru prima dată la Bruxelles sub numele „Une famille corse”  in 1844
I fratelli Corsi”, coproducție franco-italiană, descrie povestea a doi frați gemeni, Paolo și Leone Franchi, a căror familie a fost masacrată de către clanul Sagona și care au fost separați la puțin timp după naştere. După vreo douăzeci de ani se regăsesc.
Paolo a fost crescut de doctorul Dupont și soția sa la Paris, devenind medic.
Necunoscând drama familiei sale reale, Paolo se împrietenește cu Giovanni Sagona.
Leone a fost crescut de Orlandi care l-a pregătit îndelung pentru ziua răzbunării. Din dorința de răzbunare, Leone o răpește pe Edith, logodnica lui Giovanni Sagona, dar atunci când află că nu face parte din familia Sagona o eliberează în schimbul tăcerii ei, dar nu rămâne indiferent la frumusețea fetei.
Paolo este invitat în Corsica de către prietenul său, Giovanni Sagona, unde o cunoaște pe Edith și se îndrăgostește de ea. Sosirea lui Paolo în Corsica facilitează întâlnirea celor doi frați care decid să îşi unească forţele pentru a lupta împotriva familiei Sagona.
În urma unui duel, Leone îl omoară pe Giovanni. Gerolamo Sagona, tatăl lui Giovanni, vrea să o ucidă pe Edith pentru a se răzbuna.
Distributia: Geoffrey Horne-Paolo und Leone Franchi, Valérie Lagrange-Edith Elliot, Gérard Barray-Giovanni Sagona, Amedeo Nazzari-Orlandi, Mario Feliciani-Dr.Dupont.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu