miercuri, 20 februarie 2013

Lust for Life (Pofta pentru Viata)-Vincent van Gogh-1956

Film rar, si de aceea nu exista subtitrare si imi cer scuze anticipat.
Vincent van Gogh s-a nascut pe data de 30 martie 1853 in Olanda in oraselul Zundert si a murit la varsta de 37 de ani pe data de 29 iulie in anul 1890, in Franta in comuna Auvers-sur-Oise, aflata la 27.2 km de centrul Parisului.
 Floarea Soarelui are niste culori unice. Seminte galbene de nedescris. “Picturile imi vin ca prin vis”, spunea Vincent Van Gogh.
Un vis care de multe ori se transforma in cosmar ingrozitor.
Castigator al Globului de Aur si al premiului pentru “Cel mai bun actor” din partea Criticilor din New York, Kirk Douglas reuseste performanta de a interpreta un rol memorabil, metamorfozandu-se in portretul unui artist chinuit intre inspiratia geniului sau si disperarea intunecata din mintea sa intortocheata.
Obsedat, Van Gogh picta chiar felul in care respira oamenii, indepartandu-se de familie si prieteni, inclusiv de pictorul Paul Gauguin (Anthony Quinn, castigator in 1956 al premiului Oscar pentru “Cel mai bun actor intr-un rol secundar”).
Regizat de Vincente Minnelli si inspirat de culorile obsedante ale picturii lui Van Gogh, incepand de la mare si continuand cu cerul si campiile, filmul Van Gogh te captiveaza prin fascinatia artistica.
Dar in aceeasi masura, si prin agonia unui om. 
Distributia: Kirk Douglas-Vincent van Gogh,Anthony Quinn-Paul Gauguin,James Donald-Theo van Gogh,Pamela Brown-Christine,Everett Sloane-Dr.Gachet,Henry Daniell-Theodorus van Gogh,Madge Kennedy-Anna Cornelia van Gogh.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu