duminică, 3 martie 2013

The Three Musketeers (Cei Trei Muschetari)-1948

"The Three Musketeers" a cunoscut o mulţime de adaptări pentru cinematografie teatru şi televiziune . Producţia lansată la 20 octombrie 1948 de 'Metro-Goldwyn -Mayer' a fost regizată de George Sidney după un scenariu al lui Robert Ardrey. Scenariul filmului a fost adaptat după povestea romanului lui , Alexandre Dumas-Pere. Filmul a fost făcut pe peliculă Tehnicolor .
D'Artagnan era un tânăr gascon fără experienţă care călătoreşte la Paris să se alăture grupului 'King's Musketeers' .În drumul său spre Paris , D'Artagnan întâlneşte o frumoasă şi misterioasă doamnă la un han , Doamna de Winter , pe care acesta o va mai întâlni de foarte multe ori pe parcursul filmului .
După câteva peripeţii ajunge la comandantul muşchetarilor , Treville care recunoaşte recomandarea pe care i-o prezintă tânărul gascon şi îl face cadet în garnizoana lui .
Dar ghinionistul gascon reuşeşte să provoace la duel într-un timp record , cele mai temute săbii ale Parisului : Athos , Porthos , Aramis .În momentul în care aceştia intenţionau să se dueleze , sunt surprinşi de garda cardinalului Richelieu. Cei patru devin astfel prieteni , având un duşman comun. După un duel perfect cu garda cardinalului D'Artagnan este foarte bine primit în rândurile muşchetarilor. Distributia: Lana Turner-Lady de Winter, Gene Kelly-D'Artagnan, June Allyson-Constance Bonacieux,Van Heflin-Athos, Angela Lansbury-Queen Anne, Frank Morgan-King Louis XIII,Vincent Price-Richelieu, Keenan Wynn-Planchet, John Sutton-Duke of Buckingham, Gig Young-Porthos, Robert Coote-Aramis, Ian Keith-Rochefort.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu