vineri, 17 mai 2013

Primo Carnera-The Walking Mountain (Drumul muntelui)-2008 "-Viva il campionissimo! Viva Primo Carnera!"


Film rar, si de aceea nu exista subtitrare si imi cer scuze anticipat.
"Primo Carnera-The Walking Mountain" este mai mult decat un film despre un campion de box italian.
Filmul spune povestea unui om foarte special, care, dupa ce a boxat cu Jack Sharkey a devenit campion mondial la categoria grea si a intrat in legenda. Filmul urmareste povestea vietii lui, a greutatilor pe care le-a depasit cu demnitate si a triumfului pe care l-a acceptat intr-un mod onorabil. Regizorul italian Renzo Martinelli a realizat un film foarte frumos care spune povestea adevarata a acestui gigant bun la suflet, din Italia, care a luptat si a castigat.Primo Carnera a fost cel mai bun boxer pe care l-a avut Italia!S-a nascut in anul 1906 pe data de 26 octombrie in micuta localitate Sequals,aflata in regiunea Friuli-Venezia Giulia,si a murit in anul 1967 pe data de 29 iunie,in aceeasi localitate Sequals.A fost o singura data campion mondial la categoria grea,din anul 1933,29 iunie,pana in anul 1934,14 iunie. Primo Carnera a luptat contra americanului Jack Sharkey,iar in runda a 6-a printr-un K.o,Sharkey a fost trimis la podea!Carnera a avut in total 103 meciuri,dintre care 88 de victorii,70 au fost realizate prin K.o.,iar 15 au fost infrangeri!Un palmares impresionant,un sportiv impresionant. Distributia: Andrea Iaia-Primo Carnera, Anna Valle-Pina Kovacic.

"Si iata, la 20 mai 1966, avionul aterizeaza pe pamantul Italiei, in uralele celor veniti sa-l intampine pe uriasul ringului, pe marele Primo Carnera. Dar cand usa se deschide, pe scara este coborat incet, cu infinite precautii, un carucior....Emotionat, Primo Carnera incearca sa se ridice ca sa multumeasca pentru primire. O grimasa de durere ii opreste insa gestul si bolnavul renunta, trimitand un zambet chinuit catre multimea incremenita. Si-atunci un glas tanar si ragusit de tristete si emotie sfasie tacerea asternuta pe aeroport:
— 
— 
— 
— 
— 
—Viva il campionissimo! Viva Primo Carnera!
Ca smulsa dintr-un vis,multimea se dezmeticeste si aclama frenetic:
—Viva Carnera! Viva il campionissimo!
29 Iunie 1967, Primo Carnera s-a stins din viata! Se implineau in acea zi 34 de ani de la victoria lui Carnera asupra lui Jack Sharkey,victorie care i-a adus mult visatul titlu mondial si centura cu diamante."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu