marți, 19 februarie 2013

Scaramouche-1962 "S-a născut cu un dar al râsului și cu sentimentul că lumea este nebună".

Film rar, si de aceea nu exista subtitrare si imi cer scuze anticipat.
Tatăl spiritual al lui "Scaramouche" și al celebrului "Captain Blood", scriitorul Rafael Sabatini s-a născut în Italia,in anul 1875 pe data de 29 aprilie dintr-o mamă englezoaică și un tată italian (cântăreți de operă ).
De mic a învățat multe limbi, locuind cu bunicul său în Anglia, studiind la o școală din Portugalia și trăind în Elveția, așa încât la vârsta de 17 ani, când s-a întors în Anglia pentru a se stabili definitiv, stăpânea cinci limbi straine. După o activitate scurtă în domeniul afacerilor, Sabatini a început să lucreze ca scriitor și a ales să scrie în limba sa adoptată deoarece, după spusele lui, "cele mai bune povești sunt scrise în engleză".
A scris numeroase nuvele la inceputul lui 1890... iar primul său roman a apărut în 1902, dar abia în 1921, după aproape un sfert de secol de muncă dificilă obține un mare succes cu  "Scaramouche ", un minunat roman despre Revoluția Franceză având ca erou un cavaler ascuns într-o trupa de teatru...și care a devenit un best-seller internațional.
A fost urmat de romanul Captain Blood (Odiseea căpitanului Blood) aparut  în anul 1922, care s-a bucurat de același succes. Toate cărțile sale anterioare i-au fost republicate, cel mai popular roman din această perioadă fiind The Sea Hawk (Vulturul mărilor).
Din 1915, devine un scriitor prolific, publicând aproape câte o carte în fiecare an si și-a menținut popularitatea în rândul publicului cititor.
Sabatini moare pe data de 13 februarie 1950 si a scris in total 31 de romane, opt colecții de nuvele, șase cărți non-ficțiune, numeroase nuvele independente și o piesă de teatru.
Scaramouche-Andre-Louis Moreau un avocat educat dar prin anumite imprejurari devine un actor destul de talentat, al unei trupe de teatru (Commedia dell'arte-comedia artiștilor-fiind o formă a teatrului de improvizaţie), unde interpretează rolul lui Scaramouche, un vagabond intrigant.
Își descoperă aptitudinea pentru actorie și scris, ceea ce propulsează trupa de la pragul sărăciei la succes.
Dar saltul de la actorie la a fi un cavaler ce lupta pentru dreptate si pentru cei napastuiti, numai este decat un pas.
Scaramouche o aventură romantică, ce nu trebuie pierduta! Distributia: Gerard Barray-Scaramouche, Michèle Girardon-Diana, Yvette Lebon-Alice - Madame de Popignan, Gianna Maria Canale-Suzanne.

8 comentarii:

  1. este destul de rusinos sa nu aveti subtitrare in limba romana se putea cere ajutorul cinematografelor sau pro-tv-ului,antenei 1,tvr-ului toti au subtitrare la acest film

    RăspundețiȘtergere
  2. Pacat ca nu aveti subtitrare,este un film care merita vazut.Cand pot vedea filmul Banditii din Rio Frio cu subtitrare in lb.romana?

    RăspundețiȘtergere
  3. Da,dar si mie imi pare tare rau pentru lipsa subtitrarii,nu este deocamdata subtitrare pentru acest frumos film,cat despre "Los bandidos de Río Frío" realizat in anul 1956 nu l-am gasit.

    RăspundețiȘtergere
  4. este pacat ca nu este subtitrare la acest film exceptional

    RăspundețiȘtergere
  5. Aici gasiti subtitrarea http://www.subtitrari.com/m/2285/subtitrare-Scaramouche

    RăspundețiȘtergere
  6. Iar aici este subtitrarea la continuarea filmului Scaramouche http://www.subtitrari.com/m/18193/subtitrare-La-mascara-de-Scaramouche---The-Adventures-of-Scaramouche

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc pentru ajutor, dar tot nu am reusit.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ar putea Irina Margareta Nistor.

    RăspundețiȘtergere