joi, 28 februarie 2013

Guess who's coming to dinner (Ghici cine vine la cina)-1967

Principiile liberale ale unui redactor de ziar, pe nume Matt Drayton (Spencer Tracy), sunt puse la încercare când fiica sa Joey (Katharine Houghton) anunţă că s-a logodit cu John Prentice (Sydney Poitier), un medic de renume internaţional, dar de origine afro-americana.
Matt nu e foarte dornic să îşi dea consimţământul, uitând că, atunci când este vorba de probleme ale inimii, iubirea adevarată nu mai e sensibilă la culoarea pielii.
Nominalizat la zece Premii Oscar în 1967 şi câştigător la categoriile "Cea mai bună actriţă într-un rol principal" (Katharine Hepburn) şi "Cel mai bun scenariu original", "Guess Who's Coming to Dinner" este un film "jucat încantător, de un comic plin de graţie" (Bosley Crowther, The New York Times).
Pentru societatea americana, filmul "Ghici cine vine la cina", a fost un soc;
controversatul subiect al casatoriilor interrasiale era un lucru tabu pentru majoritatea statelor SUA, astfel de casatorii fiind considerate ilegale. Din pacate "Guess who's coming to dinner" este ultimul film in care Katharine Hepburn si Spencer Tracy mai apar impreuna. Filmarile s-au incheiat cu 17 zile inaintea mortii actorului Spencer Tracy! Distributia: Spencer Tracy-Matt Drayton, Katharine Hepburn-Christina Drayton,Sidney Poitier-Dr.John Prentice, Katharine Houghton-Joey Drayton.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu