luni, 4 martie 2013

Samson and Delilah-1949

Film rar, si de aceea nu exista subtitrare si imi cer scuze anticipat.
Intr-o perioada in care israelitii se aflau in sclavia filistenilor, cel mai puternic barbat din neamul israelitilor pe nume Samson se indragosteste si se casatoreste cu frumoasa filistina Semadar, pe care o cucerise datorita victoriei obtinute intr-o competitie de forta. Numai ca Semadar il iubeste pe Ahtur si il tradeaza pe Samson, fiind ucisa intr-o incaierare chiar la petrecerea nuntii lor.
Intrucat Samson a dat dovada de o putere fizica iesita din comun atunci cand a invins de unul singur o armata condusa de Ahtur, regele filistean Saran, planuieste sa afle secretul acestei forte si se foloseste in acest scop de Delilah, sora lui Semadar. Delilah il seduce pe israelit, afla ca forta acestuia este in parul sau lung si ii taie parul, dupa care Samson este capturat de catre soldatii lui Ahtur, intemnitat si orbit.
Adus in Templul Dragonului pentru a fi omorat, Samson este ajutat de Delilah sa se sprijine de o coloana, se roaga lui Dumnezeu sa ii redea pentru o utima data puterea si, incordandu-se, scoate din temelii doua coloane ale locasului de cult si prabuseste intreaga constructie peste sutele de filistini aflati prin preajma, ucigandu-i astfel si pe Saran si Ahtur. Acest frumos film este inspirat din fapte reale. Premiat cu 2 premii Oscar si nominalizat la Golden Globes. Distributia: Hedy Lamarr-Delilah,Victor Mature-Samson.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu