marți, 5 martie 2013

Fanfan la Tulipe-1952

Fanfan, un tanar chipes dar cam lenes, se inroleaza in armata, pentru a scapa de o casatorie nedorita si a indeplini previziunile unei tiganci, de fapt frumoasa Adeline, fiica unui ofiter, care ii ghiceste ca va fi incununat de glorie si se va casatori cu fiica regelui. El trece printr-o serie de aventuri imprevizibile si sfarseste in bratele frumoasei Adeline. Filmul care mentine un amuzant echilibru intre atmosfera romanelor lui Alexandre Dumas,cu aerul romanelor medievale cavaleresti a cunoscut unul dintre cele mai mari succese de public.
Adevarat foc de artificii, la care decolteul Ginei Lollobrigida si farmecul lui Gerard Philipe contribuie din plin, cu o stralucire care nu s-a stins pana azi.
Distributia: Gérard Philipe-Fanfan La Tulipe, Gina Lollobrigida-Adeline. 

Un comentariu:

  1. Va multumesc petntru un film atit de bun. Mi-as dori sa mai postati cite ceva, daca se poate. MI-a placut intotdeauna acest site, chiar daca unele filme sint in limbi pe care nu pot sa le inteleg. Asa cum spunea si altcineva, acest site este curat pentru ca nu este plin de publicitate pornografica sau comerciala pur si simplu.

    RăspundețiȘtergere