duminică, 3 martie 2013

Airport (Aeroportul)-1970

Mel Bakersfield e managerul aeroportului Lincoln si trebuie sa gestioneze traficul aerian in conditiile celei mai mari furtuni din ultimii ani. Sotia sa il anunta ca vrea sa divorteze, un avion ramane blocat in troiene de zapada si conducerea aeroportului asteapta orice greseala pentru a-l concedia. Vernon Demerest, cumnatul lui Mel, nu conteneste sa critice modul in care Mel conduce lucrurile, dar are la randul probleme cu o tanara stewardesa, Gwen, care ii spune ca e insarcinata cu copilul lui.
Airport a fost unul dintre filmele de mare succes al anilor '70, dand nastere unui nou gen cinematografic- filmele cu dezastre. Distribuţia: Burt Lancaster-Mel Bakersfeld, Dean Martin-Capt. Vernon Demerest, George Kennedy-Joe Patroni, Jean Seberg-Tanya Livingston, Jacqueline Bisset-Gwen Meighen.

2 comentarii:

  1. Ma crezi sau nu....mie personal mi s-a parut mai buna cartea decat filmul . Poate unde nu m-am omorat niciodata dupa Burt Lancaster... de altfel un actor desavarsit si un gimnast de mare clasa, poate unde filmul dura putin peste doua ore iar cartea am savurat-o in cateva zile ...poate .Oricum aceasta carte a lui Arthur Hailey a fost tiparita in Romania in 1972 { la doi ani de la aparitia filmului in West evident si aproape concomitent cu distribuirea filmului la noi } in 62.160 de exemplare ce s-au epuizat instantaneu . Eu am si azi....in biblioteca unul dintre acele exemplare si-mi iau angajamentul sa-l recitesc macar pentru a vedea daca si azi cartea mi se va pare mai buna decat filmul desii....cunosc inca de pe acum raspunsul . Chapou mon cher chevalier !

    RăspundețiȘtergere
  2. Avec plaisir si va multumesc pentru comentariu! Cartea este foarte buna,dar si filmul este extraordinar!Dean Martin are un farmec aparte!Va multumesc si va astept!

    RăspundețiȘtergere